“Има такъв народ” ще покани и ДПС на разговори за съставяне правителство

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще покани всички партии в новия парламент без ГЕРБ на разговори за съставяне правителство, съобщиха депутатите от формацията Филип Станев и Станислав Балабанов. Те потвърдиха, че покана за среща ще бъде изпратена и на ДПС.

„В името на желанието на гражданите за стабилност се налага да се проведат тези консултации“, каза Филип Станев.

„Такъв е смисълът на демокрацията и тези разговори трябва да се водят тук в българския парламент. Ние сме длъжни да поканим всички, за да ги чуем. Такъв е смисълът на демокрацията“, каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

В последните месеци представители на „Има такъв народ“ казваха, че няма да работят с ГЕРБ, БСП и ДПС, защото те са „партиите на статуквото“. Като потенциални свои партньори от партията на Слави Трифонов посочваха „Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме!“

В четвъртък преди второто заседание на 46-ото Народно събрание Филип Станев каза, че няма как „Има такъв народ“ да разговаря с ГЕРБ, защото всичко, което е станало в България в последните години, е заслуга на ГЕРБ.

Очаква се поканите да бъдат изпратени официално в четвъртък, а срещите да бъдат в следващите няколко дни.

„Има такъв народ“ има най-много депутати в 46-ото Народно събрание. Партията обаче няма достатъчно депутати, за да състави сама правителство. В случай че формацията постигне споразумение с другите т.нар. партии на промяната – „Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме!“, те не биха имали мнозинство от 121 депутати.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: