“Коренно различна информация”. Бойко Рашков ще докладва пред парламента за случаите на подслушване

Служебният министър Бойко Рашков ще представи в Народното събрание информацията за случаи на подслушване, с която разполага. “Аз имам коренно различна информация” от тази на прокуратура, която съобщи, че не е открила данни за незаконно подслушвани политици, каза Рашков.

В понеделник от прокуратурата обявиха, че не е имало незаконно подслушване на политици. В съобщение до медиите се казва, че поради липса на доказателства за извършено престъпление досъдебното производство е прекратено.

Разследването беше започнато, след като министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди по-ранни твърдения за това, че през 2020 и 2021 са били подслушвани представители на опозиционни партии и граждански активисти.

“Прокуратурата сама проверява себе си. Това говори достатъчно красноречиво каква проверка е извършила”, каза в сряда Бойко Рашков. Според него тогава ще станат известни неща, които прокуратурата не иска да оповести.

“Допуснати са груби грешки в законодателството у нас и са били подложени на СРС мирно протестиращи граждани. Имам категорични доказателства за това, че служители в МВР от Службата за борба с организирана престъпност, както и от Службата за вътрешна сигурност, са били експлоатирани като наемни работници за интересите на това производство”, каза Рашков.

Рашков уточни, че ще внесе информациата, с която разполага, когато се формира парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: