Карадайъ: Докато другите говорят за връзки с ДПС, ние работим за правителство

сряда, 21 юли 2021, 11:00 ч.

Докато някои размишляват, предполгат и коментират или твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, ние от ДПС разботим за това да има правителство и да излезем от кризата. Работим за това как животът на всички да се подобри. Това обясни от трибуната на НС лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Той започна речта си с предупреждение към съпредседателя на ДБ Христо Иванов, който минути по-рано го критикува за срещата му с турския президент.

Посочи, че навярно има “комплекс от миналото”. “Назидателният ви тон не е уместен за министър, който е бил част от управление, за което е обвинявано в корупция”, каза Карадайъ. Карадайъ посочи и, че обединението има връзка с икономически и медийни кръгове с “медиен монополист като Прокопиев с корупционните намерения”. Той допълни, че “партията на олигархията и медийните монополисти не бива да имат такъв назидателен тон”.

Карадайъ поздрави всички мисюлмани с празника Курбан Байрям.

“Всички, които поемат управлението тряба да знаят, че няма време. час по-скоро трябва да се представи управленската програма и нека тя да бъде с ясен приоритет”, добави лидерът на ДПС.

“Успехът изисква жертви и трябва да сме готови за това. Изисква се по-голямо доврие. Ако се получи консенсус. Призоваваме за такъв консенсус. Призоваваме всички партии да имат отговорсност пред бъдещето на страната ни. Да изискват отчестност”, каза още Карадайъ.

Той обясни, че българските граждани са изтощени от избори и обещания, а правителство на малцинството е възможно само при отговорно поведение и диалог. “Мисията е историческа. Няма нищо по-велико от това да имаш волята с нужния капацитет и визия да промениш света, независимо дали си малцинство или не”завърши речта си Мустафа Карадайъ.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: