Виолета Комитова уволни шефа на АПИ, защото е наредил спиране на ремонти

Служебната министърка на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е уволнила председателя на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Апостол Минчев само около два месеца, след като го назначи.

Като причина за решението ѝ от ведомството посочват “проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на агенцията”. Става въпрос за писмено разпореждане на Минчев за преустановяване на работата по всички пътни ремонти до второ нареждане.

По този повод Комитова е поканила всички кметове и представители на фирми, засегнати от писмото на уволнения шеф на АПИ, да се срещнат с нея в петък и да обсъдят ситуацията.

Апостол Минчев зае през май председателския пост в управителния съвет на агенцията на мястото на Георги Терзийски. Другите две места в ръководството бяха попълнени от Веселин Пейков и Ивайло Денчев, които замениха инж. Кирил Досев и проф. Олег Асенов.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: