Назначиха нов зам.-директор на БАБХ

четвъртък, 15 юли 2021, 12:31 ч.

Назначиха нов зам.-директор на БАБХ

Той поема ръководството на дейностите по отношение на здравеопазването на животните.

Д-р Борис Борисов е назначен на длъжността заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Той поема ръководството на дейностите по отношение на здравеопазването на животните.

Д-р Борисов е дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет – Стара Загора. През 2007 и 2012 година завършва следдипломни специализации – „Организация и управление на профилактиката и борбата със заразни и паразитни болести по животните“, също в ТрУ Стара Загора и „Ветеринарно-санитарна експертиза на храни от животински произход“ в Лесотехнически университет – София.

Д-р Борисов има над 20 години стаж в Националната ветеринарномедицинска служба, по-късно част от БАБХ, като заема различни длъжности. Между 2008 и 2009 г. е директор на Регионална ветеринарномедицинска служба – София област, за кратко през 2010/2011 г. заема същата позиция, но в структурата в град Плевен. Повече от 9 години – от 2011 до 2020 г., ръководи дирекция „Контрол на ветеринарномедицинските продукти“ в Централно управление на БАБХ.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: