ГЕРБ поиска оставката на ЦИК

вторник, 13 юли 2021, 14:00 ч.

Ако гласуването в чужбина бил гвоздеят в програмата на “новите почтени реформатори”, то там възникнали най-много въпросителни и проблеми. Това заяви бившият заместник-външен министър Георг Георгиев на брифинг в централата на партията.

Указания и инструкции за провеждането на изборите в чужбина били дадени в петък, 9 юни, два дни преди изборите. Имаме куриозни случаи като например в Бурса, където ИТ-то на турското училище отговарял за обезпечеността на машините за гласуване, посочи Георгиев. Защо ЦИК не даде списък за имената на техниците, отговарящи за машините зад граница, такъв списък съществува ли и може ли отнякъде да се намери, запита той.

“Ако трябва да влезе в модерната космическата тематика, ЦИК като една черна дупка погълна и резултатите, и развитията на редица секции зад граница”, посочи Георгиев.

ЦИК не казва по какъв начин е приключил изборния ден в секцията в Бурса, като има и такива секции, които не са отчетени контролни разписки. Председателите на ЦИК са забравили, че трябва да разкрият избирателни секции. За първи път членове на ЦИК зад граница нямат връзка с ЦИК да получат информация. Нито един колега член на СИК зад граница не е могъл да се свърже с ЦИК какво именно се случва, възмутен е Георгиев.

Ако това не е повод да поискаме оставката на цялата ЦИК, не знам какво би могло да бъде. Тези хора са длъжни да поемат отговорност за хаоса в чужбина.

Най-голямата изборна измама и тюрлюгювеч е това, което е стана в чужбина, категоричен бе Георгиев.

Тома Биков иронизира, че докато полицията е създавала пушилки да арестува домоуправител на входа, в ромските махали има победител – “Има такъв народ”, ДПС и “Демократична България” в София.

Смятаме, че ЦИК е крайно некомпетентна и безотговорна. От ГЕРБ отново разкритикуваха ЦИК за първото заседание, което започна едва в 9 часа в изборния ден, докато хората се редят на опашки. Цветозар Томов си изключил телефона, никой нямал връзка с комисията. Къде е ЦИК, Цветозар Томов спинка ли, на вилата ли е? Бойко Рашков къде е?

“Единият си изключва телефона, другият не го вдига”, отчете Тома Биков.

Едно нещо за 5 години трябваше да направи Румен Радев – да организира честни избори. Той създаде такъв хаос, че така уплаши хората и имаме рекордната ниска избирателна активност и най-ниското представителство на българския народ в парламента, заяви Бойко Борисов.

“По-ниска избирателна активност никога не е имало, но това е демокрацията по Румен Радевски.”

Бойко Борисов също е възмутен, че ЦИК брои два дена два процента. “Представяте ли си два дни да не могат да преброят два процента. Нямало секции, нямало инструкции”, недоумява лидерът на ГЕРБ. Борисов е убеден, че в момента в ЦИК се чудят как да нагласят резултата, тъй като пак ГЕРБ е бил. Или по-точно “Пак ви бих…”

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: