Борисов е призован на разпит

Бойко Борисов е призован да се яви на разпит в четвъртък в София. Борисов сам обяви новината на брифинг в централата на ГЕРБ.

По думите му в призовката му е записано, че явяването при инспектор е за “снемане на сведения”. “От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите”, каза Борисов в отговор на въпрос защо трябва да се яви на разпит

Борисов уточни, че трябва да се яви в 10 ч. в Главна дирекция на полицията.

В средата на юни стана ясно, че бивши високопоставени прокурори са разпитвани от МВР. Сред тях е някогашният шеф на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов, който в момента е адвокат.

Пред Свободна Европа Кокинов потвърди, че е разпитван, но не уточни нито в кой ден е станало това, нито по каква тема е проведен разпитът.

На разпит е бил извикан и някогашният шеф на националното следствие и зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Той напусна държавното обвинение в началото на мандата на Сотир Цацаров. Преди това изпълняваше длъжността главен прокурор за няколко месеца.

“Тоя цирк не е срещу прокурори и следователи. Целта съм аз. Предполагам, че и мен ще ме викнат седмица преди изборите, вие ще бъдете викнати на тоя панаир. Това е като за шкафчетата – те ме издебнаха, нагласиха и снимаха”, каза тогава Борисов.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: