Съдът блокира и смяната в управата на горските предприятия

Съдът е блокирал смяната в управителните съвети на пет от шестте държавни предприятия, които стопанисват горите в България, съобщи Сега. Причината за спрените кадрови промени е, че някои от членовете на управителните съвети на горските предприятия обжалват в съда заповедта на министър Христо Бозуков, с която са освободени от длъжност. Заради това те не са отразени в Търговския регистър.

Със старите си ръководства засега остават Северозападното, Северноцентралното, Североизточното Южноценталното и Югоизточното горски стопанства.

Към моента от министерството имат успех само в Югозападното горско стопанство, където промените са вписани.

Сред оспорилите освобождаването си е бащата на лидера на шуменската листа и кандидат за депутат на ГЕРБ Илтер Бейзатов – Бейзат Яхя, пише още Сега. Двамата са бивши членове на ДПС, но впоследствие преминават в бившата управляваща партия.

Подобни обжалвания забавиха смените на ръководството в редица държавни организации като Българската банка за развитие (ББР), „Автомагистрали“ и други.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: