Немските електромобили eGO ще произвеждат край Ловеч

Министърът на икономиката Кирил Петков и представители на германската компания Nеxt.е.GО подписаха меморандум за изграждане на завод за производство на електрически автомобили в Ловеч.

„Много съм горд, че една немска компания от бъдещето, която вече произвежда електромобили, ще направи основното си производство в град Ловеч. Голяма част от добавената стойност се произвежда в България, не е само сглобяването“, каза Петков.

Първата стъпка, свързана с тестовото производство на колите, трябва да започне през 2023 г., а планът е годишно да се произвеждат 30 хил. автомобила. Моделът, който ще излиза от завода, е от градски тип с пробег около 200 км с едно зареждане на батерията, а цената му ще бъде в порядъка на 20 хил. евро.

Министър Петков уточни, че за реализирането на проекта няма да бъде даден нито един лев от държавата. Предвиждат се стимули, след като бъдат направени първите 10 хил. бройки. Инвестицията е на стойност 140 млн. евро, а очакваният брой нови работни места е около 1000.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: