Членове на Пуси Райът бяха задържани от съда веднага след излизането си от ареста

Двама членове на руската пънк група Пуси Райът бяха задържани веднага освобождаването си от ареста.

Съдът в Москва осъди основателката на групата Мария Альохина на 15 дни арест за неподчинение на полицията. Тя беше арестувана предишния ден пред център за задържане, където е прекарала 15 дни за подобно нарушение.

Александър Софейев, друг член на групата, също беше осъден на 12 дни в ареста на 8 юли за предполагаемо дребно хулиганство. Той е бил задържан по подобен начин ден по-рано, след като е излежал 15 дни за същото нарушение.

Преди седмица Московският съд осъди друга членка на Пуси Райът, Ника Никулшина, на 15 дни в ареста за предполагаемо неподчинение на полицейски заповеди. Това се случи два дни, след като е била освободена от друга 15-дневна присъда за подобно нарушение.

Членовете на групата са били многократно тормозени и задържани през годините заради своите антиправителствени протести и политически активизъм.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: