Олимпиадата в Токио ще премине без публика

Олимпийските игри в Токио ще се проведат без публика, решиха организаторите. Причината е в ръста на случаите на COVID-19, който доведе до обявяване на извънредно положение в града.

Откриването на олимпиадата е насрочено за 23 юли. Игрите трябваше да се състоят през 2020 г., но пандемията от коронавирус осуети тези планове и провеждането им беше отложено. Затова през това лято те ще се състоят под знака на 2020 година.

Повечето от състезанията ще се проведат в японската столица, но има и малка част от тях, която все пак е предвидена за други градове, в които засега не е обявявано извънредно положение. Въпросът дали и на тези места да се забрани достъп на публиката ще се решава поотделно за всеки отделен случай, казаха властите в четвъртък.

Преди обявяването на извънредното положение в Токио беше решено, че по време на игрите в публиката няма да се допускат чужденци. В четвъртък обаче забраната обхвана и местните жители.

Наложеното в четвъртък извънредно положение е четвъртото, през което Токио ще трябва да премине, откакто започна пандемията. Обявено е, че то ще започне на 12 юли и ще продължи до 22 август.

Олимпийските игри ще бъдат открити на 23 юли и ще завършат на 8 август.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: