Испанската прокуратура прекрати резследването за “Къщата в Барселона”

четвъртък, 08 юли 2021, 10:00 ч.

Изфабрикуваният фалшификат “Барселонагейт” срещу бившия премиер Бойко Борисов окончателно е прекратен с акт на прокуратурата на Испания.

Това става ясно от документ, изпратен до медиите от Йордан Христов, съпруг на сочената от олигархични медии за близка на приятелка на Борисов – Борислава Йовчева. 

“На 6 юли тази година получих официален документ, с който ме уведомяват, че тъй нареченият случай “Барселонагейт” е окончателно прекратен и архивиран с постановление на прокуратурата на Испания и по специално на главния прокурор на Специализираната прокуратура на Испания г-н Алехандро Лусон Кановас, считано от 31.05 и е влязло в сила”, посочва Христов.

“В хода на проверката по този случай никога не са били повдигани обвинения и не са предявявани финансови, данъчни или каквито и да било други законови претенции от страна на испанските власти”, уточнява още той. “Нещо повече, част от медийно разпространените имена, в това число и на политици, дори не присъстват в проверката, което не попречи да “присъстват” в медийни и политически спекулации, в които беше замесено и моето име в продължение на две години”, изтъква Христов.

“Отнасям се с огромен респект и уважение към испанската правораздавателна система и прокуратура, които са едни от най-авторитетните в Европа и света и бих искал да декларирам, че във всички свои действия винаги съм се съобразявал с изискванията на законите и съм спазвал стриктно установените правила”, подчертава съпругът на Йовчева. По думите му целия казус е създаден, тиражиран и поддържан въз основа на задкулисни политически спекулации. “Логичният завършек на тази история обаче не може да ми върне разбитите нерви, съсипания личен живот и тежките негативи върху доброто име и бизнеса ми. Затова ще потърся своите права срещу всички, които участваха в него”, казва още Христов.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: