Ботевци пиха кафе пред община Пловдив, алармират за стадиона

сряда, 07 юли 2021, 17:00 ч.

Стотина фенове на “Ботев” (Пловдив) проведоха протест тази вечер пред общината. Акцията премина под наслов “Да пием кафе” и с нея “жълто-черните” привърженици изразиха недоволството си от отказа на местната управа да подпише документ, с който се ангажира с изграждането на клубния стадион.

Дори и проведената вчера среща с кмета Здравко Димитров не успокои запалянковците, които се притесняват, че отпуснатите от държавата 25 милиона лева за изграждането на спортен комплекс “Христо Ботев” се изразходват непрозрачно.

“Две са причините да се съберем тук. Първо, поискахме от общината да ни гарантира, че ще бъдат изградени 4 трибуни на стадиона, а не само две и търговски площи, както пишеше в писмото, което получихме от местната власт. Второ,  искаме цялата дейност около изграждането на стадиона да бъде оформена документално и разписана от местната власт, което ще бъде гарант за нейния ангажимент”, заяви председателят на сдружение “Ботев 1912” Радослав Кошински.

Феновете настояват да бъдат закупени нови седалки, които да отговорят на мачове от евротурнирите, тъй като сегашните са негодни. “Жълто-черните” привърженици очакват и да бъде изграден теренът на стадиона.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: