Руски самолет изчезна с близо 30 души на борда

Руски самолет модел “Антонов АН-26” с най-малко 28 души на борда изчезна от радарите на полуостров Камчатка в източна Русия. За това съобщиха информационни агенции на 6 юли, позовавайки се на местните власти.

Самолетът, който е летял от Петропавловск Камчатски до град Палана, е загубил връзка с контролния център при опит за кацане, поясняват още властите.

Регионалният клон на Министерството на извънредните ситуации съобщи, че на борда на самолета е имало 22 пътници и шестима членове на екипажа. Вече е започнало разследване и се издирват хората.

През последните години в Русия имаше няколко смъртоносни въздушни инцидента, които се дължат на лошата поддръжка на самолетите и нестабилните стандарти за безопасност. Последният голям въздушен инцидент в Русия се случи през май 2019 г., когато самолетът „Сухой Суперджет-100“ на авиокомпания „Аерофлот“ кацна и се запали на пистата на московско летище. Загинаха 41 души.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: