Прокопиев осъди Бареков на 30 000 лева за клевета

Бизнесменът и съиздател на “Икономедия” Иво Прокопиев осъди бившия евродепутат и журналист Николай Бареков да плати 30 000 лева за клевета, съобщи Медиапул във вторник.

Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния съд.

Искът срещу Бареков е подаден през 2017 г. По това време евродепутатът участва активно в кампания срещу Прокопиев, която се води основно в медиите на Делян Пеевски и се подклажда от действията на прокуратурата, припомня изданието.

В делото се осъждат няколко публикации и изказвания на Бареков, сред които е открито писмо, с което той обвинява Прокопиев, че “манипулира борсовата търговия”, както и сигнал на Бареков до прокуратурата срещу Прокопиев, който е публикуван в сайта „Блиц“.

Има цитирани и други публикации, които водят до решението на Софийския апелативен съд да се произнесе в полза на Прокопиев. Бареков е осъден да плати и 4200 лв. разноски по делото.

През последните години Николай Бареков е осъждан да плаща десетки хиляди левове обезщетения за обиди и клевети, припомня Медиапул. Бившият премиерски антикорупционен съветник и лидер на РЗС Яне Янев осъди Бареков за общо 15 000 лева по две отделни дела.

Телевизионните продуценти братя Халваджиян също осъдиха бившия евродепутат на първа инстанция за общо 20 000 лева плюс лихви и разноски по делото. Активистът на “Демократична България” Юри Катанов е осъдил Бареков на втора инстанция за 14

000 лева за клеветнически твърдения. Настоящият евродепутат Ангел Джамбазки също съди Бареков за редица обиди.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: