Байдън сравни битката с COVID-19 с борбата за независимост

Американският президент Джо Байдън сравни бързото възстановяване на САЩ от коронавируса с извоюването на независимост през 1776 г. Той направи това по време на реч, посветена на Деня на независимостта, който се отбелязва на 4 юли.

„Преди 245 години обявихме независимост от един далечен крал. Днес сме по-близо от всякога до това да обявим независимостта си от смъртоносния вирус“, каза Байдън.

Той призова всеки американец да се ваксинира и да смята, че това е най-патриотичната възможна постъпка днес.

Байдън предупреди американците, че COVID-19 все още не е победен, защото съществуват негови нови силни варианти, какъвто е вариантът Делта.

Празненствата за Деня на независимостта през тази година се проведоха по обичайния начин – с паради и фойерверки. Миналата година те не можаха да се състоят заради пандемията от коронавирус.

Макар че страната все още не е постигнала желаното ваксиниране на 70% от населението, президентът Байдън насърчи празненствата и даде банкет за около 1000 души в Белия дом.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: