“Безразборна и дръзка” схема. Фирмата на Тръмп беше обвинена в данъчни измами

Семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп – Организацията Тръмп, беше обвинена в “безразборна и дръзка” схема за данъчни измами. Дългогодишният финансов директор на фирмата също получи обвинение, след като по-рано се предаде на прокуратурата в Ню Йорк. Обвиненията идват след двегодишно разследване.

Обвинението е, че от 2005 г. до тази година финансовият директор Алън Вайселберг и Организацията Тръмп са ощетявали града и щата от приходи, като са създали конспирация за плащане “на черно” на шефовете на фирмата.

Вайселберг е получил нефинансови облаги за 1,7 млн. долара, които не са били обложени. Става дума за разходи за жилища, обучение и изплащане на автомобили.

И фирмата, и финансовият директор отхвърлят обвиненията. Вайселберг беше освободен без гаранция, след като по-рано сам се предаде.

Това е първото обвинение във връзка с евентуални измами на компанията на Тръмп. Доналд Тръмп и семейството му не са обвинени към този момент.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: