Финансов директор на компанията на Тръмп се предаде на прокуратурата в Ню Йорк

Финансовият директор на семейната компания на бившия американски президент Доналд Тръмп – Алън Вайселберг, се предаде на прокуратурата в Ню Йорк заради обвиненията в данъчни престъпления, които предстои да му бъдат повдигнати. Това съобщиха световните агенции в четвъртък.

Вайселберг е заподозрян в даване на непарични облаги на високопоставени мениджъри в компанията, които не е докладвал по надлежния ред пред данъчните власти. Става въпрос за апартаменти, автомобили, обучения.

Не се очаква Тръмп и семейството му да бъдат привлечени към наказателна отговорност, но ако компанията им бъде осъдена, може да получи глоби и други наказания.

Обвиненията срещу Вайселберг може да бъдат използвани за прокурорите, за да упражнят натиск върху финансовия директор, за да им сътрудничи по евентуални бъдещи разследвания срещу Тръмп и близките му.

Предаването на Вайселберг провокира реакция на компанията на бившия американски празидент, която го нарече „пионка“ в опита на прокуратурата да стигне до Тръмп. Изявлението беше цитирано от ABC News.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: