Тестът на разбилия се МиГ-29 не е показал проблеми преди полета, съобщи прокуратурата

Разследването на катастрофата с военния самолет МиГ-29, при която край Шабла на 9 юни загина пилотът майор Валентин Терзиев, засега е установило, че тестът на машината преди полета не е установил неизправности. Това съобщиха от прокуратурата в четвъртък.

Досъдебното производство е било взето на специален надзор във Върховната касационна прокуратура. Първоначално то беше водено от Военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Досега разследващите са разпитали „всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техници“.

„Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях“, допълват от държавното обвинение.

Самолетът на майор Терзиев се разби в Черно море по време на нощно учение, непосредствено след като той беше свалил изстреляна от друг пилот мишена. Черната кутия беше открита след няколкоседмично търсене. Оказа се, че тя е била силно повредена и беше изпратена за разчитане в Русия.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: