Правителството уволни шефовете на БДЖ

Ръководителите на Българските държавни железници (БДЖ) са уволнени, съобщиха от Министерството на транспорта във вторник. Решението е било взето от служебния министър Георги Тодоров.

Уволнените са директорът на “Холдинг БДЖ” Никола Василев и председателят на Съвета на директорите на държавния превозвач Григори Григоров.

Като причини за решението се посочват влошените показатели на дружеството спрямо 2020 г., масовите закъснения на пътническите влакове, лошата организация на товарните превози, която е довела до отлив на клиенти, забавената модернизация на локомотивите, както и открити нарушения при поръчки на холдинга, включително и при тази с 15-те нови електрически локомотиви на световния производител Siemens – Smаrtron.

В съобщението министерството се обръща специално внимание на лошата хигиена във влаковете на БДЖ.

За постовете на Василев и Григоров ще бъдат обявени конкурси.

Дотогава дружеството ще се управлява от останалите трима членове на холдинга, които трябва да изберат помежду си изпълнителен директор.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: