Административният съд в София разреши строителството на “Златен век” да продължи

Административен съд – София град спря издаването от ДНСК на заповед за спиране на строежа на небостъргача “Златен век”, съобщиха в понеделник от строителната фирма “Артекс”. Решението е от 25 юни.

Според съобщението от фирмата, съдът е приел, че предявеният от “Артекс” иск за валидността на разрешението за строеж е допустим, представените доказателства установяват неговата вероятна основателност, а последващо евентуално незаконосъобразно спиране на строежа ще причини значителни и трудно поправими вреди за дружеството.

Това означава, че строителството на “Златен век” все пак ще продължи.

Решението на съда може да бъде обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

Миналата седмица строителният контрол отново спря строителството на сградата. Това се случи само няколко дни след като Върховния административен съд (ВАС) разреши подновяването на работата по небостъргача.

Новият шеф на ДНСК Влади Калинов обяви, че новата заповед за спиране на строежа се базира на известните до момента документи. Според Калинов документацията е ясна, а решението на съда няма за предмет срока за строеж. Калинов напомни, че заповедта на неговия предшественик начело на ДНСК, е за неспазване на строителния план на “Златен век”.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: