Желязна воля: Марешка Бардем премина успешно Витоша 100 СНИМКИ

събота, 26 юни 2021, 8:00 ч.

Красивата Марешка Бардем се включи в ултра маратонът „Обиколката на Витоша“, известен още като „Витоша 100 км.“ Звездата от първия сезон на „Игри на волята“ за поредне път изпита себе си и доказа на какво е способна и то без кой знае каква подготовка. 

Бардем реши да се впусне в предизивкателството , в което участниците трябва да пробягат 100 км. за 20 часа и е типично за истински спортисти със сериозна подготовка. Марешка все пак успява да стигне до финала и да вземе медал, но се наложило да викат линейка да я свестява.

„Този медал цял живот ще ми напомня, че каквото си наумя, това ще постигна. Човекът, който ме мотивира за това състезание, е бещата на най-добрата ми приятелката – гимнастичката Елизабет Василева. Един път изкачвахме гора край София и той ми каза, че притежавам бързина и издръжливост и трябва да се заема с някой спорт. Благодарение на този човек аз стигнах до финала, тъй като той ми казваше какво да пия – магнезий, витамини, мотивираше ме духовно и ми даде полезни съвети и да не мисля за болката и схванатите мускули“, споделя пред нашата медия гордата Марешка.

Била толкова амбицирана, че в първите часове настъпила здраво и на първия пост стигнала преди останалите. Но установила, че след първите 12 часа състезанието влиза в истинския си апогей и става свръх трудно. „Всичко зависи от самата воля, пък аз вече съм се доказала в предаването „Игри на волята“ като една от най-силните жени“, категорична е тя.

„Исках за пореден път да докажа на себе си колко силна воля имам. Като малка бях спортистка, но родителите не ме подкрепиха и не ме пуснаха в спортно училище, и оставих хъса си да се развивам в тази сфера. Но след толкова години реших да се захвана с някаква цел, която е здравословна и не ми позволява да правя странични глупости – като това да излзиам по дискотеки и да си пилея времето и парите за безсмислени моменти“, разсъждава красавицата.

„С участието ми в това състезание си доказах на себе си, че съм способна на всичко, стига само да го искам истински. Подготовката ми е един месец, а някои хора се готвят цяла година и пак ги е страх да се впуснат в подобно предизвикателство. Доста хора се отказаха преди предпоследния пост. Накрая имаш мазоли завсякъде. На мен ми помогна вярата в себе си. „Няма невъзможни неща“ е мотото ми в живота, както и „Ще почивам като умра“.

Всеки, който има желание да изпита волята си, трябва да мине това изпитание. След него мислиш по различен начин.  Стигнах почти накрая – за 19 часа. Викаха линейка, защото повръщах, вдигнах температурата, защото нямам кой знае каква подготовка, плюс това съм пушач“, разкрива още Марешка.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: