Гърция ще облекчи още противоепидемичните мерки

Гърция подготвя ново облекчаване на мерките срещу коронавируса от полунощ. До края на месеца се запазва вечерният час, но с по-малка продължителност, съобщи Българското национално радио.

Времето на вечерния час със забрана за движение от 1.30 през нощта до 5 часа сутринта ще бъде намалено. Удължава се работното време на заведенията до началото на вечерния час. Тази мярка ще отпадне от 1 юли, каза заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас.

В заведенията отново ще бъде позволена музика. Увеличава се допустимата заетост за театри и концерти на открито,като се допускат 75% от капацитета на зрители. Част от заведенията на закрито също отварят, но при условие, че имат два изхода и се спазва дистанция между клиентите.

Увеличава се броят на допустимите гости за сватбени тържества, но само в заведения на открито.

Съветът от специалисти предлага на премиера да се въведат поощрения за ваксинираните, които да стимулират имунизацията предимно сред младите хора. Нощните заведения от есента да приемат клиенти само ваксинирани със сертификат. На всички стадиони зрителите да представят имунизационен паспорт.

Българските граждани, които пътуват за Гърция трябва представят негативен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция или сертификат за ваксинация, уверение за преболедуване или уверение за положителна диагноза за коронавирус, поставена чрез метода PCR или чрез бърз антигенен тест, но с валидност от два до девет месеца от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването. Актуалните изисквания се публикуват на сайта на Министерство на външните работи.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: