Заловиха майка и син, обирали вендинг автомати

Тийнейджър и неговата майка са извършили кражби от вендинг автомати

Това съобщиха от ОД на МВР в Пазарджик, предаде Фокус. Двамата са установени в резултат на разследване проведено от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

От края на април до края на май на различни улици в Пазарджик били разбити вендинг машини за кафе и топли напитки. Автоматите са собственост на различни фирми, като престъпленията са извършени по идентичен начин – чрез взломяване на пластмасова преграда и кражба на събраните монети от оборота. Общата сума открадната от апашите е в рамките на около 300 лева, а стойността на щетите нанесени върху корпусите на устройствата се изяснява.

И на трите местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи на РУ-Пазарджик, образувани са досъдебни производства. С разследването на случаите се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Станало ясно, че основният извършител е 19-годишен тийнейджър от пазарджишкото село Юнаците.

В два от случаите той е действал в съучастие с 36-годишната си майка, жителка на същото село. Тийнейджърът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: