В Асеновград се молят падналият пилот да е жив

Майор Валентин Терзиев живее в центъра на Асеновград, близо до храм “Св. Никола”

Майор Валентин Терзиев, който управлявал падналия в Черно море изтребител МиГ-29, живее със семейството си в Асеновград, научихме от “Марица”. 47-годишният пилот, който е родом от Варна, има едно дете. Той е пътувал постоянно до базата в Граф Игнатиево, където е началник-щаб на ескадрила.

Терзиев живее в центъра на Асеновград, близо до храм “Св. Никола”. “Много отзивчив човек, ведър и усмихнат“, разказаха негови съседи. Всички те се надяват пилотът да бъде намерен жив, макар шансовете за това да са много малки.

Междувременно от Министерството на отбраната обявиха, че Военноморските сили провеждат операцията по търсене и спасяване на пилота с кораби и вертолети в морето край Шабла.

В нея участват два вертолета „Пантер“ от авиобаза „Чайка“, две корвети – „Решителни“ и „Бодри“, минен ловец „Цибър“, водолазен катер „Никола Фурнаджиев“ и катер на Главна дирекция „Гранична полиция“. Военнослужещите от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби извършват издирвателната операция в морски води на 11 км изток-югоизток от Шабла.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: