Мартин Димитров: В БНТ са забравили какво е обществена телевизия

Няма какво да се лъжем: години наред “топ-коментаторите” на едни крайно тревожни и откъм обективност, и откъм достоверност сайтове, получават ефирен излаз в предаването “Денят с Георги Любенов”, за да доразвият тезите си

С просто око може да се види, че говорителите на “ПИК” по различни теми – най-често такива, които са важни за властта на г-н Бойко Борисов и “ГЕРБ” – през уикенда намират уютен подслон в студиото на Българска национална телевизия. БНТ. Или, директно казано – който има да каже нещо в “ПИК”, накрая го казва и по “БНТ”.

Това е най-класическа медийна пропаганда. Тя не гарантира плурализъм на мнения, нито пък води до информираност на обществото. Сама по себе си, тя не е съдържание, каквото предполага за обществена телевизия. Това са говорителите на “ПИК”, но на гости на “БНТ”. Нищо повече, нищо по-друго.

Днешната реакция на Управителния съвет на “БНТ” показва едно нещо – че тези хора напълно са забравили каква е ролята на обществената телевизия.

На първо място, ролята на “БНТ” е да ни информира. Но наистина да ни информира, а не да информира според КОЙ. Неговият интерес е различен от този на нас и като зрители, и като общество. Вярвам, това е абсолютно очевидно.

Въпреки, че навлизаме в предизборна кампания мисля, че тези хора трябва незабавно да подадат оставки.

Мартин Димитров

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: