Как се е стигнало дотам бебе да бъде изхвърлено през прозорец?

Бебето, изхвърлено от майка си през прозореца на втория етаж, е в добро състояние

 Майката е в ареста, а бащата продължава да твърди, че тя не е имала желание да гледа детето си, разкрива БНТ. За първи път пред камерата застава и другата гледна точка – тази на семейството на майката. От там въпросителният как се е стигнало дотам бебе да бъде изхвърлено през прозореца става още по-голям.

Версия 1: Близо 7 метра височина. От дни бащата повтаря, че от прозореца на втория етаж майката изхвърля детето си. И че това не било първият случай, в който му посягала.

“Почна да изхвърля храната на детето. Почна да я тормози. Първият път я опита да я удуши. Количката отгоре, платът на количката, е бил срязан с нож, докато детето е вътре”, казва бащата на бебето Марин.

В къщата на бащата живеят общо 4 семейства. И според тях промяната у майката станала изведнъж.

“Чистеше си, готвеше си”, казва Павлина.

БНТ: В кой момент вие забелязахте промяна?

“Откакто е родила. Иначе тя не беше такава“, разказа Павлина.

При всички случаи социалните не са разбрали, че в тази къща има проблем, защото до тях не стигали сигнали. Нищо не знае и личната лекарка на бебето. До кабинета и не било водено с травми.

“Нито с травми след побой, нито след задушаване. По повод на травми, на битови инциденти – детето не е водено в кабинета”, разказа личният лекар на бебето д-р Маргарита Йорданова.

Стигаме и до Факултета, при семейството на арестуваната майкаТам е и версия 2:

“Това дете, ако падне от толкова височина, мислите ли, че ще я върнат от тяхната болница и ще я докарат тука. Тя няма да оцелее”, каза Райчо Денков.

БНТ: Тоест вие не вярвате, че изобщо е станало?

“Не вярваме, не. Няма такова нещо”, каза Райчо Денков.

От “Пирогов”, където е прието бебето, потвърждават, че състоянието му не е било тежко. Нещо, което и семейството на майката изтъква. Според тях тя не е виновник, а жертва на системен побой. При един от опитите им да я приберат заедно с бебето, отишли и полицаи.

“Дойдоха и попитаха кой е бил Ани? Свекървата каза, майката на бащата – на Марин: Аз я ударих с дърво, ама я ударих леко”, каза Божидар Александров.

В коя от двете версии се крие истината остава въпрос за социалните. Докато двете страни се обвиняват, те трябва да решат къде да остане детето.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: