Спецпрокуратурата: Папалезов е с обвинения за участие в ОПГ, ръководена от Васил Божков

Не е имало нахлуване в МВР, а е бил обискиран само кабинетът на Папалезов

Директорът на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“ Ангел Папалезов е бил обвинен днес за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности. Според Спецпрокуратурата ръководител на ОПГ-то е бизнесменът Васил Божков, който в момента се намира в Дубай.

По решение на наблюдаващия прокурор Папалезов е на свобода срещу подписка. Това обяви Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализирана прокуратурата, предава Евроком.

Тя уточни, че не е имало нахлуване в МВР, а е бил обискиран само кабинетът на Папалезов:

Този български гражданин никога, по никакъв повод, в хода на това досъдебно производство, а и бих казала, в хода на кое да е, не е бил задържан, включително и за 24 часа. Не е прецедент, Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски служители! Не бих казала, че това е нещо, което се случва за първи път! Напротив, бих казала обратното. Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители“, посочи тя.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: