Проф. Тодор Кантарджиев е освободен от Националния център по заразни и паразитни болести

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев е освободен от поста си. Посоченият мотив в заповедта на служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е навършване на възраст за пенсиониране, съобщи бТВ.

Центърът ще бъде оглавен от заместничката на Кантарджиев – проф. Ива Христова.

Кантарджиев беше част от НЦЗПБ от 1988 г. като през годините е бил ръководител на отделни звена в организацията. Още в началото на епидемията от COVID-19 през март 2020 г. проф. Кантарджиев беше назначен в Националния оперативен щаб за борба с епидемията. Около година членовете на щаба бяха основните говорители на властта в България за битката с епидемията в страната.

Щабът беше разпуснат от бившия премиера Борисов в края на мандата на правителството на ГЕРБ.

Пенсионирането на Кантарджиев е четвъртата смяна, предприета от служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Досега той осовбоди ръководствата на “Александровска” болница и болница “Лозенец”, както и директорът на дирекция “Медицински надзор”.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: