Обвиненият полицай Папалезов: Истинско безумие е, не познавам Божков!

В постановлението пише, че той участва в ОПГ заедно с още над 10 души

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на началника на сектор “Културно-исторически ценности” към Главна дирекция Национална полиция – Ангел Папалезов.

Той влезе на разпит в 11 ч., а 15 минути по-късно излезе като обвиняем. В постановлението пише, че Папалезов участва в организирана престъпна група заедно с още повече от 10 души.

Кои са те обаче не става ясно, както и какво точно са правели. Групата е била ръководена от Васил Божков.

Истинско безумие е, защото този човек не го познавам. Познавам служители на фондация „Тракия“, но това е свързано с изпълнение на служебните ми задължения през годините. Работя по линия „Културно наследство“ от 2003 г. насам. Ще е професионален срам, ако не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със Спецпрокуратурата и следствието в годините назад сме имали успешни акции. При една от най-хубавите лично наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където успехът е международен“, коментира пред bTV Ангел Папалезов.

Постановлението е кухо, а това е съвсем кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и само е посочен ръководителят на групата и са посочили, че в тази група участват над 10 лица. Изреждат се доста членове от Наказателния кодекс, повечето от които касаят културно-историческо наследство“, обясни Стефан Карайотов, адвокат на Папалезов.

Наложената мярка за неотклонение на Ангел Папалезов е „подписка“.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: