Политически тайфун мина през България

Николай Хаджигенов за СРС-та, “канибалският сигнал” и санкциите на САЩ

Събитията през тази седмица могат да бъдат определени като политически тайфун. Съединените щати наложиха санкции по закона „Магнитски“ върху Васил Божков, Делян Пеевски и още няколко лица. Всичко това на фона на все по задълбочаващата се конфронтация между институциите, която заплашва да се превърне в истинска криза.

Бойко Рашков обвини прокуратурата, че се опитва да спъва работата на МВР. При това в момент, в който началникът на отдела за трафик на културни ценности Ангел Папалезов беше обвинен в съучастие с престъпна група. Силовият вицепремиер отказа да се срещне с главния прокурор, докато протестиращи се опитаха да щурмуват кабинета на Иван Гешев. Вече никой не се и сеща да пита защо Бойко Рашков се отказа за внася в прокуратурата т.нар. „канибалски сигнал“. И в този момент позаглъхналият казус с подслушването беше възкресен отново.

Ще се радвам много, когато махнем Иван Гешев и поставим истински главен прокурор на неговото място“, това каза в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Николай Хаджигенов, адвокат от “Изправи се! Мутри вън!”.

Според него телефонните номера, които са проследявани и прослушвани са много повече от 82-та известни, а това, което е показал в телевизионен ефир, не е класифицирана информация

Адвокатът смята, че тази прокуратура обвинява само хората, които са противници на управлението, а Бойко Борисов е политически труп.

За него “канибалският сигнал” е ужасяващ.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: