Томислав Дончев се озова в небрано лозе

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се озова под кръстосан огън в предаването  “Панорама”  по БНТ

“Как си представяте министър или вицепремиер вечер да слуша опозицията? Никога не съм слушал СРС, еле пък с представители на опозицията”, заяви  зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването. 

Този негов отговор провокира Атанас Атанасов, съпредседател на “Да, България” да му обясни, че той няма как да знае дали ГЕРБ са подслушвали своите опоненти защото това е класифицирана информация.  “Как знаете, тогава, че не сте използвали СРС-та”?”, учуди се Атанасов на твърдението на Дончев. 

По отношение на твърденията за подслушвания, Дончев заяви, че бившите управляващи не са правили подобни действия.

“Имали сме партньорство с различни политически сили и не мисля, че обвиненията в токсичност е вярно и адекватно към ситуацията. Ще търсим възможно най-добрия резултат на изборите. Трябва да се намери модус на политическо взаимодействие, за да се сформира правителство. Политиката освен надвикване и сензации, то е отговорност, да съставиш кабинет и хората да имат на кого да се дразнят“, каза още Томислав Дончев.

Бойко Борисов е основател и безспорен лидер на ГЕРБ, а епохата на Борисов в партията ще продължи още”, заяви Томислав Дончев, след като бе попитан дали той ще бъде силния човек в ГЕРБ. 

“Всеки трябва да си намери пътя. Дори когато се качваш към най-високия връх, никога не трябва да забравяш, че трябва да се върнеш обратно”, добави той.

Относно скандала със санкциите на САЩ, Дончев смята, че това означава, че институциите исторически едва ли са се справили по най-добрия начин.

“В текста няма нито една изненада, защото се говори за неща, отдавна известни. Нито една от фигурите, които се коментират в доклада, не носим отговорност. Те са трупали сила и мощ преди да се появим в политическия небосклон. Не си спомням Пеевски да ни е бил коалиционен партньор”, каза Дончев.

“Когато говорим за лица, свързани с персоните, цитирани в доклада, не става само за политически обвързаните”, каза още той и допълни, че иска случаят с Румен Спецов да бъде разрешен, защото НАП е най-важната агенция.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: