Бабикян: Ние знаехме, че ни слушат, това е манталитет от комунизма

“Ние знаехме, че ни слушат, това е манталитет от комунизма”, коментира Бабикян

Доказателствата за тях вече са предадени на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това обяви Арман Бабикян от “Изправи се! Мутри вън!” пред Bulgaria ON AIR.

МВР започва проверка по случая, а от прокуратурата обявиха, че незаконно подслушване на политици не е установено.

Сред подслушваните са Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов от “Изправи се! Мутри вън!”, както и лидерът на партия “Волт” и участник в миналогодишните протести срещу кабинета “Борисов” Настимир Ананиев.

“Винаги съм се съмнявал, че съм подслушван заради протестите”, каза Настимир Ананиев.

“Ние знаехме, че ни слушат, това е манталитет от комунизма”, коментира Бабикян.

Внесените в МВР документите съдържат списък с искания за СРС-та към Специализирания наказателен съд, като името на заявителя липсва.

Бабикян каза още, че няма да каже как точно са се сдобили с тези документи и очаква истината да бъде изяснена от компетентните органи. А от прокуратурата отговориха, че по твърденията за незаконно подслушване е образувано наказателно производство.

“От получените до момента данни не е установено незаконно подслушване на политици, имащи отношения към политическия живот и изборите за 45-ото Народно събрание”, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според заместник-председателя на ГЕРБ и доскорошен вицепремиер Томислав Дончев, все още няма реални доказателства за подслушвания на политици, а ГЕРБ настоява именно за такива.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: