3-годишна условна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда

Определено е наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години с за изпитателен срок

Въз основа на събраните доказателства  Варненският апелативен съд призна подсъдимия Бойко Б. за виновен в това, че на 03.09.2016 г. в Разград, е причинил на Д.Д. тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянна слепота на лявото око.

На 2 срещу 3 септември пострадалият и подсъдимият били на дискотека в центъра на града. Между тях възникнал конфликт. В ранните часове на 3 септември при излизане от заведението те се спречкали. Минути по-късно, на централен площад, на два пъти отново се стигнало до физическо съприкосновение между тях. При последното сбиване подсъдимият е нанесъл и удара, довел до тежките травми, а след това и постоянната слепота на лявото око на пострадалия.

На Бойко Б. е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, което отложи за изпитателен срок от три години.

Съдът го осъдил да заплати на пострадалия сумата от 50 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди, както и сумата от 1827,82 лева – разходи за медицински изследвания, закупуване на лекарства и лечение.

Подсъдимият ще трябва да заплати направените разноски за адвокатско възнаграждение.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: