Цветан Цветанов: Бях умишлено изолиран от сектор “Вътрешна политика”

По думите му не бива да се пренебрегва информацията от САЩ обаче, защото тя „стъпва на анализ на факти и доказателства“

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред bTV, че е бил изолиран от Бойко Борисов по времето, когато е бил във вътрешната комисия, а министър е бил Веселин Вучков с отстраняването на последния.

Аз бях умишлено изолиран от управленските решения в сектора от Борисов. От момента на освобождаването на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи, тогава аз бях във вътрешната комисия и имахме комуникация. След освобождаването му бях умишлено изолиран от всякакви решения. От Бойко Борисов бяха предлагани еднолични решения на Парламентарната група с последващите назначения на министри на МВР“, каза Цветанов след въпрос може ли да обясни имало ли е връзка Борисов –Пеевски-Божков.

Той повтори, че е бил извън управлението след 2014 г.

По думите му не бива да се пренебрегва информацията от САЩ обаче, защото тя „стъпва на анализ на факти и доказателства“:

Трябва правораздавателната и правоохранителната система да заработи веднага. Смятам, че може да се случи оперативната работа, иначе ще се увеличава дефицита на доверие в институциите.“

Относно Илко Желязков, който е уличен от САЩ като част от мрежата на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски Цветанов посочи, че го познава само от парламента, когато е изслушван като номинация на ДПС на времето.

Всяка партия предлагаше, имаше прозрачно обществено обсъждане и се налагаше да има консенсус, каза той лаконично.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: