Румен Радев за санкциите на САЩ: Когато аз говорих, мнозина се спотайваха

Когато аз говорих, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно.

Така лаконично президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции срещу трима българи и 64 компании съгласно закона “Магнитски“, предава БНТ

Вчера стана ясно, че Министерството на финансите на САЩ налага санкции на трима българи и 64 компании съгласно закона “Магнитски“. Мярката е насочена срещу бизнесмена Васил Божков, бившия депутат от ДПС – Делян Пеевски и Илко Желязков, бивш заместник шеф на Държавната агенция за технически операции-ДАТО.

В писмото се посочва, че въпросните лица и дружества са санкционирани съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон “Магнитски” за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

Днес държавният глава Румен Радев заедно с португалския президент, който е на посещение у нас, разгледа специалната експозиция „Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека“ в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. По-късно президентът Марселу Рибелу ди Соза ще бъде удостоен и с почетно звание „Доктор Хонорис Кауза“.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: