Корнелия Нинова: Не съм аз политическият лидер, подкупвал Божков

Председателят на БСП призова главния прокурор да започне мащабно разследване след изнесените от САЩ данни за корупция

Правоохранителните органи през годините не са си свършили работата , за да получаваме отвън такива санкции.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова относно наложените вчера санкции по закона „Магнитски“ от Министерството на финансите на САЩ срещу Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков, предава bTV.

Лидерът на левицата призова главния прокурор Иван Гешев да започне разследване на посочените случаи за корупция.

Този сигнал не е само антикорупционен, който ни се изпращат, той е и политически, защото за всички ни е ясно, че такива обвързаности и корупционни схеми.

Тя беше категорична, споменаваният от САЩ лидер, взимал подкупи от Божков – не е тя. не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне докрай. Да се покажат политическите сили и фактори, които създадоха и поддържаха през годините този модел“, коментира Нинова.

Не можем да гадаем, това е работа на прокуратурата да изясни кой е този човек и да започне разследване. Допускам, че ще има ефект върху изборите, особено ако не спрем дотук“, допълни тя.

Нинова каза още, че с тези санкции САЩ дават знак на България, че трябва да си свършат работата и да стигнат до политическия чадър, който през годините е покровителствал този модел на корупция.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: