Най-големият производител на месо в света е атакуван с искане за откуп от руски хакери

Най-големият производител на месо в света е бил принуден да спре някои от дейностите си заради хакерска атака с настояване за откуп, зад която се предполага, че стоят кибертерористи от Русия.

Компанията JBS информира правителството на САЩ, че е получила “искане за откуп от криминална организация, вероятно базирана в Русия”, каза говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Регистрираната в Бразилия JBS има свои производствени бази в Северна Америка, Австралия, Южна Америка и Европа. Компанията обяви, че нейни сървъри са били атакувани – по-специално системите в Северна Америка и Австралия.

Отстраняването на възникналите проблеми “може да забави някои сделки с клиенти и доставчици”, съобщи фирмата.

Кибератаката идва само 3 седмици след като руска хакерска група атакува най-големия тръбопровод в САЩ и така предизвика дефицит на бензин в източните щати.

След атаката срещу тръбата Колониъл, президентът Джо Байдън каза, че ще говори директно с руския президент Владимир Путин. Двамата предстои да се срещнат на 16 юни в Женева.

Атаката срещу JBS вече принуди няколко кланици в САЩ да спрат работа, а бизнесът на компанията в Австралия е “парализиран”.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: