Тома Биков: Г-н Борисов не е канибал!

Г-н Борисов не е канибал! Това го знаем от личен опит всички, които общуваме с него. Никой от нас не е бил изяден.

Това коментира по повод задочния спор, който се разрази между Рашков и Борисов през уикенда, Тома Биков от ГЕРБ, цитиран от FROG NEWS . На поредната „извънредна“ пресконференция в централата на партията гербаджиите се опитаха със зъби и нокти да бранят Вожда си. Изявлението на съпартийците на експремиера за пореден път повишава градуса между бившите управляващи и служебното правителство. Този път герберите се хванаха за смяната на областните управители.

Грозен коментар направи Биков преди началото на пресконференцията. „Виждам, че г-жа Поли Паунова я няма все още, но ние започваме“, заяви иронично той, визирайки журналистката от „Свободна Европа“, която многократно критикува бившите управляващи, че съобщават за пресконференциите и брифингите си в „12 без 5“ в опит да заглушат медиите и да избегнат неудобни въпроси.

Та, ГЕРБ днес внезапно се загрижили как от БСП видимо влизали не през задния, а през парадния вход на Министерския съвет, без да са печелили избори. От устата на Биков се чуха остри критики:

Водени от принципите на почтеност, прозрачност и професионализъм, заявени от служебния кабинет, проследихме с интерес изявлението на Стефан Янев и представянето на новите управители. Очаквахме повече информация за тях. Такава ние имаме и ще ви я предоставим. Президентът Румен Радев вкара „срутилата се БСП“ в управлението на страната.“

Последва тирада, в която гербаджиите заизреждаха поименно онези областни управители, зам.-областни управители, министри и зам.-министри, които уж имали принадлежност към социалистическата партия.

„Социалистическата партия се афишира само с Янаки Стоилов, но да не забравяме и Антон Кутев. Бойко Рашков също беше депутат на БСП“, заяви Биков.

Според Христо Гаджев имало възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски. При областните управители влизат кадри на БСП, малко на ДПС и за цвят на Мая Манолова.

„Бяха назначени както министрите, така и заместник-министрите в повечето кабинети. Тук трябва да се каже, че все пак голяма част от тях имат политическа окраска. Такава се забелязва в членове и симпатизанти на БСП. Бойко Рашков беше депутат от БСП в 39-ото Народно събрание. От другите министри – Христо Бозуков, министърът на земеделието, е изявен симпатизант на БСП, а по времето на правителството Орешарски беше назначен за председател на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова, министърът на туризма, беше заместник шеф на Агенцията по туризма по времето на Тройната коалиция. По-интересно е на второ ниво при заместник-министрите. В кабинета на Министерство на труда и социалната политика двамата заместник-министри Надя Клисурска – острието на БСП в социалната политика и Иван Кръстев, вторият заместник-министър, който беше заместник-министър по времето на правителството Орешарски и кандидат за евродепутат на БСП и изявен активист на социалистическата партия“, заяви Гаджев.

Води ли заседанието между МС и областните управители Пламен Узунов и в какво качество той води заседание на хора, които са част от Изпълнителната власт“, попита Биков.

Според него се извършвал преврат срещу демократичната система.

Припомняме, че в опитите си да се докопат отново до кокала, в последните дни ГЕРБ неспирно се появяват на „извънредните“ си брифинги, а експремиерът Бойко Борисов използва представянето на младите гербери, за да подклажда и критикува служебното правителство. Стегна се до там, че дори евродепутатите на ГЕРБ-СДС изпратиха писмо до Европейската комисия за „некоректните действия на служебните министри“.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: