Онлайн обучението – промени ли се поведението на учениците?

В редица училища са предвидили допълнителни занимания с децата

От днес учениците от 5 до 11 клас отново се върнаха в класните стаи. Противоепидемичните мерки ще продължат да се прилагат както и досега – маски, дезинфекция, ограничаване на контактите между отделните паралелки и класове.

Мартина с огромно вълнение пристъпва прага на училището си след месеци на онлайн обучение.

Хубаво е когато си в училище. Обстановката е различна, нивото на обучение е добро“, сподели пред Bulgaria On Air ученичка от 5 клас Мартина.

Според директори на училища, голямото откъсване от присъствения образователен процес е довело до промени в поведението на децата.

Те са по-емоционални, възбудени. Липсва им тази организираност и дисциплинираност, която системно присъства при перманентния процес“, добави директорът на СУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ“ – Русе Добромира Николова.

Поради тази причина в редица училища са предвидили допълнителни занимания с децата.

Предвидени са превантивни дейности по отношение на социализацията на децата“, заяви педагогическият съветник Цвета Балтакова.

Това ще стане след края на учебната година. И ще бъдат правени най-различни интерактивни игри, часове на класа ще бъдат проведени също така.

Има и случаи на ученици, които са заявили желанието си да продължат обучението си в дистанционна форма. За цялата страна това са малко над 2 300 деца, което е приблизително 0,25% от всички ученици.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: