И шефът на ГДБОП е сменен със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков

Любомир Янев вече не е директор на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП). На негово място е назначен Калин Стоянов. Това стана със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков в понеделник.

Главен комисар Стоянов работи в системата на МВР от 2003 г., като последователно е заемал изпълнителски и ръководни длъжности в Областна дирекция на МВР – Бургас, а от юли 2014 г. е началник на отдел „Специални операции“ при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Досегашният директор на ГДБОП Любомир Янев е преназначен в системата на МВР, допълват още от ведомството.

Той зае поста като шеф на ГДБОП в края на юни миналата година, като преди това беше зам.-директор на отдела. Предишният шеф Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като директорът на отдел “Наркотици” беше арестуван, припомня Офнюз.

Това е поредната кадрова промяна в министерството на вътрешните работи след идването на служебния кабинет. На 26 май президентът Румен Радев официално назначи Пламен Тончев за шеф на ДАНС. По предложение на правителството той освободи и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

По-рано през май Рашков пенсионира административния секретар на МВР Бойко Славчев и директора на ведомствения инспекторат Николай Гешев. Впоследствие бяха сменени и директорите на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и на Областната дирекция на МВР в София – Георги Хаджиев и Николай Спасов.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: