Д-р Първанова: ГЕРБ се превърна в мръсни чорапи, които обществото изхвърли

По думите ѝ тази здравна криза е показала какъв е здравният статус на населението

“В тази ситуация с Митко аз съм изключително горда с постъпката на хората. При една подобна ситуация в Щатите хората реагират по друг начин. А българите не отидоха да му изпотрошат витрините на заведението. Вместо това изхвърлят мръсни чорапи пред него, с което показват отношение към тази власт и към налаганите от нея порядки в обществото”. Това заяви д-р Антония Първанова в ефира на NOVA

С две думи ще кажа, че ГЕРБ се превърна в едни мръсни чорапи, които обществото изхвърли“, категорична бе Първанова.

Тя коментира и пандемичната обстановка в страната: България достигна 7-о място в света по брой заболели на милион население и първо място по брой починали. Тази здравна криза показа какъв е здравния статус на населението, здравната организация, медицинската практика, а за права на пациентите изобщо да не говорим.

“Очаквам от проверката, която здравния министър поиска в рамките на следващите 30 дни отговори на всички въпроси. Очаквам да има и статистика за броя починали, защото има разминавания в данните. Трябва да се установи колко хора са били записани като ковид болни без да са имали К19 и колко души са починали от нещо друго, но са били записали от К19. Защо България изведнъж се превърна в страната с най-много загинали от ковид“, коментира Първанова.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: