Биячът на Митко се е нахвърлил и на жени

Карал е общински работнички да метат и под масите на заведението му

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Ивайло Пенов – ресторантьорът от “Капана“, който нападна продавача на чорапи Митко и предизвика протести в артквартала. Той ще отговаря за това, че по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда.

Ивайло Пенов беше задържан снощи, след като два дни се укриваше от полицията, а днес вече се сдоби с обвинение. С прокурорско решение той е задържан за още 72 часа, а ако вината му се докаже, 46-годишният мъж може да бъде наказан с лишаване от свобода до една година или пробация.

Скандалното отношение на Пенов към продавача на чорапи Митко, известен като талисмана на „Капана“, обаче не е изолиран случай. Срещу ресторантьора е подадена жалба и от служителка на общинската фирма „Чистота”. Пред БНТ тя разказа, че миналата събота Пенов се е държал изключително агресивно с нея и още три работнички.

Спречкването между Евгения и Ивайло Пенов става по време на нейно дежурство. Миналата събота той се нахвърлил върху нея и служителки на общинското предприятие. Причината искал да метат и под масите на заведението му, а Евгения посочва, че поддържката на обекта си е негов ангажимент.

Въпросният господин се приближи, започна да ругае, словесни нападки, аз се опитах да защитя работничките, при което той с цяло тяло ме блъскаше, настъпваше, викаше „Ударете ме, аз нищо не правя, само ме ударете. Аз съм много емоционален, затова викам и крещя“, разказа Евгения Арабаджиева контрольор в ОП „Чистота”.

Като контрольор в общинската фирма, Евгения го помолила да се успокои, но по думите ѝ той още повече изгубил контрол и заповядал да напуснат квартала.

Три работнички бяха с мен, и тях ги блъскаше, и тях ги обиждаше, те се опитваха да ме защитят, той с лакти ги блъскаше. Господинът продължи да ме напада, при което дойде един, гражданин, каза, че съм все пак жена, да ме остави и така той реши, че ще си тръгне“, споделя още Евгения Арабаджиева.

След като дошла на себе си, жената повикала полиция, а после подала жалба. Заради случилото се, пловдивчанката също се присъедини днес към протестите в защита на Митко. В Капана дойде и другият талисман на Пловдив коминочистачът Христо.

Няма да минавам по тази улица тука ритат, хапят, не знам какво правят, бутат! Да, пазя се, пазя се, айде всичко добро“, каза Христо, коминочистач”, Христо, коминочистач.

Ще се радвам наистина, ако тази гражданска инициатива успее да изгони въпросното лице от Капана, за да покажем, че това не е място, където има агресия и насилие“, каза Дина Карагяурова.

През целия ден пловдивчани продължиха да оставят мръсните си чорапи пред заведението на Пенов.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: