Ирански военен командир декларира подкрепа за Хамас в борбата срещу Израел

Висш ирански командир обеща подкрепа за палестинското движение Хамас в боевете срещу Израел, избухнали в понеделник в Газа.

Командирът на бригадите “Кудс” на иранския гвардейски корпус Есмаил Каани е уверил в събота вечер, в телефонен разговор, лидера на Хамас Исмаил Хания в пълната си подкрепа, съобщиха ирански държавни медии.

От своя страна Хания е благодарил на Иран и е казал, че борбата срещу Израел не е само на “Хамас”, а на целия ислямски свят, обобщават световните агенции.

Ислямската групировка Хамас, която е определяна за терористична организация от Европейския съюз, САЩ и други страни, е изстреляла хиляди по Израел при новото разпалване на конфликта между Израел и палестинците преди шест дни.

От своя страна израелските военни обстрелват Газа с въздушни удари и в събота разрушиха сграда, в която се намираха офиси на световни медии.

Израелската армия заяви в събота, че през изминалите дни над Израел са били изстреляни над 2500 ракети, като 430 от тях са попаднали в Ивицата Газа.

Израелските военни заявиха, че са започнали удари срещу над 672 военни цели в ивицата Газа. Няколко цивилни и поне един войник са убити в Израел на фона на размяната на ракетни атаки. Съобщава се и за смъртта на две деца.

Междувременно палестинците съобщават за над 140 смъртни случая. Над 40 от жертвите са деца. Според Палестинския Червен полумесец, повече от 1300 палестинци са ранени на фона на напрежението с Израел.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: