Вече поставят и еднодозовата ваксина на Янсен в болница “Света Анна”

От края на април досега в болницата са поставени над 30 000 дози от ваксините

От 15 май „Св. Анна“ имунизира желаещите и с ваксината на „Янсен“, която е еднодозова.

Вече я поставихме на първите пет пациента, които получиха сертификати“, обясни д-р Ивелина Георгиева, зам.-директор на лечебното заведение, предава bTV.

От разкриването на последните зелени коридори на 30 април през имунизационния център на „Св. Анна“ са минали над 30 000 души, като ежедневно се имунизират между 300 и 500 човека. Само около 10% от тях са записани в електронния регистър.

Снимка: bTV

Всички пациенти, с поставена първа доза на „АстраЗенека“, си поставиха и втората. Имаше малък брой желаещи за втора доза от друга ваксина“, допълни д-р Георгиева.

Намаляващият брой на заразени с COVID-19 у нас се отразява върху режима за пътуване на българи в редица европейски държави.

В сила са нови правила за пристигащи от България в няколко страни. Българските граждани вече могат да пътуват до Германия, Италия, Испания, Румъния и Гърция без задължителна карантина при пристигане, но при условието, че са ваксинирани, имат отрицателен PCR тест или свидетелство за антитела.

За Германия и Италия се попълва и предварителен онлайн формуляр. Във Великобритания, обаче, българите все още са в т. нар. „кехлибарен списък“ и подлежат на 10-дневна карантина.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: