Синдикат “Образование”: Учениците трябва да се върнат в клас

Наближава края на учебната година. Образованието продължава да се подчинява на КОВИД-19, синдикатите призоваха за незабавно връщане на всички ученици в клас, родителите, учителите и директорите продължават да са на два лагера

 303 училища ще удължат учебната година, информира NOVA. В търсене на най-добрата образователна формула гости в “Социална мрежа” са Юлиян Петров от Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа”, Пламена Николова от “Мрежа за децата”, както и директорът на 51-во училище – Асен Александров.

По думите на Петров учениците между 5 и 12 клас са били с големи дефицити заради това, че са учили предимно в електронна среда, тъй като самоконтролът невинаги върши работа, ето защо позицията му е, че децата трябва да се върнат на училище.

“Удължаването на учебната година е само за 303 училища, които през миналата се занимаваха с проектни дейности”, обясни той.

Юлиян Петров изрази надежда, че до догодина всеки учител ще има собствено дигитално устройство, което да не е лично.

“От директорите се изисква да преценят кои ученици имат нужда от компенсираща подкрепа, защото са изостанали с материала по различни причини. В такъв случай се отделя специално внимание, за да наваксат или те извършват проектни дейности”, сподели Асен Александров.

Според Пламена Николова е дадена свобода на родителите, за да преценят децата им в каква форма да се обучават. Тя определи дистанционния процес като много уморителен, особено за големите ученици.

“Трябва да обръщаме внимание на психичното здраве на децата и това да стане интегрална част от образованието, а в момента има сериозен дефицит на специалисти в областта“, заяви тя.

Николова сподели, че една четвърт от учениците не чувстват емоционална привързаност към учебния процес

А сред негативните ефекти от онлайн обучението изтъкна затлъстяване, диоптри, истерично състояние при връщане на училище и гръбначни изкривявания.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: