Индия регистрира 1,5 милиона нови случая на COVID-19 за седмица

петък, 07 май 2021, 11:30 ч.

Индия регистрира 1,5 милиона нови случая на COVID-19 за седмица

Само за ден новите положителни проби са 414 188.

Индия регистрира поредния рекорден дневен брой заразени с коронавирус, предаде Ройтерс. Новите случаи днес са 414 188. Общият брой тази седмица достигна 1,57 милиона. В същото време индийската ваксинационна кампания е белязана от сериозни трудности – недостиг на ваксини и транспортни проблеми.

Общият брой на заразените с коронавирус в Индия, която сега се бори с втора вълна на COVID-19, е вече 21,49 милиона, като заразата се разпространява от пренаселените градове към отдалечените селски райони. Според здравни експерти действителният брой на заразените с коронавирус в Индия е от пет до десет пъти по-голям от официалния.

Индийският премиер Нарендра Моди бе сериозно критикуван, че не е предприел навременни мерки за овладяването на втората вълна в Индия, след като през изминалите седмици десетки хиляди хора взеха участие в религиозни тържества и политически прояви, по време на които се е стигнало до голям брой случаи на заразяване с вируса.

Правителството на Моди бе критикувано и за бавните темпове на ваксинационната кампания срещу COVID, която според здравни експерти е единствената надежда за овладяване на втората вълна на коронавирус в Индия.

http://www.bnews.bg/

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: