Ресторантьори и хотелиери – не забравяйте на кого трябва да благодарите, когато фалирате!

И без това туризмът по цял свят пострада от пЛандемията. Но и от преди това, в България нещата са определено катастрофални заради неистовите напъни на гербоидите да овладеят туризма, а и нелепите им политически изпълнения доведоха до отлив на туристи

По българското Черноморие дори българите вече се чудят дали да ходят. Лоши условия, мръсно море и плажове, концесионерите искат майка си и баща си за шезлонги и чадъри, а усилия за поддръжка почти не се забелязват. Ето, сезонът вече е открит, но плажовете на Несебър и Слънчев бряг са недостъпни заради дигите. То не, че някой се е затичал, но и малкото, които ще се престрашат, ще хукнат обратно…..

Бетон, боклуци, неподдържани плажове. Това е българското море. Защото концесионери обикновено са “наши хора”, които искат за ден да избият печалба за година. Ако може – без никаква инвестиция.

Политиците пък от гербавите, нанесоха решаващ удар срещу този отрасъл с малоумните си позиции спрямо Русия. Защото, пак да ви обясня, американци не съм видяла да идват в България на почивка и туризъм, дори не знаят къде на картата е България. Докато руските туристи, не само инвестираха в имоти, но и донасяха милиони лева печалба на българския туризъм. Така, че, ресторантьори и хотелиери и прочие – не забравяйте на кого трябва да благодарите, когато фалирате!

Крайно време е за туризма да има концепция за развитие и министър, който поне нещо разбира от отрасъла. А не калинки на кило, които плашат туристите. Защото, под благите грижи на ЕС, успяхме да затрием икономиката си, селското стопанство, образованието и здравеопазването. Сега приключваме и туризма. А може би трябва да започнем да изнасяме политици като най-страшното оръжие!?!

Елена Гунчева

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: