Правителството отпусна 2.4 милиона лева за ремонт на пътищата до два манастира

2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес правителството на своето редовно заседание

 Средствата са предназначени за основен и текущ ремонт на две пътни отсечки, водещи до два от най-големите и красиви манастира около София. От тази сума 1,8 млн. лева се отпускат за пътя до Клисурски манастир “Света Петка”, а 600 000 лева са за пътя до Дивотинския манастир “Света Троица”, съобщи пресцентърът на кабинета.

Премиерът в оставка Бойко Борисов отбелязал по време на заседанието, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус у нас намаляват и храмовете у нас са останали отворени. “Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от миналия Великден досега и Бог ни помага. Без Господ нищо не може да се направи”, заявил премиерът Борисов.

Игуменът на Дивотинския манастир “Света Троица” Архимандрит Пахомий благодарил за отпуснатите средства. “В този труден момент за целия свят и за българския народ ние видяхме колко много хора имат нужда от връзка с Бога – да отидат да се помолят и да намерят някакво утешение”, заявил той.

Игумения монахиня Филотея от манастира “Св. Петка” в село Клисура отбелязала, че в момента пътят до храма е в лошо състояние и пътуването до него, особено през зимните месеци, е затруднено.

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир “Света Петка” изразил своето задоволство от отпуснатите средства, благодарение на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. “Нашите два манастира са посещавани от християните от цял свят”, добавил той, цитиран от МС.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: