Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите

Абсолютен правен и конституционен прецедент. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова приетите промени в Изборния кодекс

“Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането – говоря за указа, подписан от президента Радев за “Държавен вестник”, обясни Атанасова, цитирана от Dnes.bg

Според нея демонстрираното от “партиите на промяната” е направо скандално.

“Всяко нещо, направено на Разпети петък – има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате”, заяви Борисов.

Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. “В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват”, аргументира се Атанасова.

“Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.Нали виждате цялата конспирация – то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси”, каза Борисов.

“Аз се занимавам с моята си партия – затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения”, заяви още Бойко Борисов.

източник www.dunavmost.com

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ЗАРАтустра © 2016 Frontier Theme
%d bloggers like this: